یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 250949
۱۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۸:۳۰

حضرت آیت الله سبحانی خطاب به اساتید حوزه اظهارداشتند: اساتید باید سعی کنند که سنت های اصیل حوزه را حفظ کنند؛ البته این به معنای استفاده از امکانات و لوازم روز نیست.

به گزارش مرکز خبر حوزه، معظم له ظهر امروز در سیزدهمین اجلاسیه اساتید سطح عالی و خارج حوزه علمیه قم، که با عنوان «حوزه، اساتید، رسالت جهانی» در سالن اجتماعات مدرسه عالی دارالشفاء، برگزار شد، اظهار داشت: اولین حوزه علمیه شیعی در زمان حکومت امام علی(ع) تشکیل شد که در آن افراد برجسته ای تربیت شدند.

حضرت آیت الله سبحانی افزودند: البته حوزه های علمیه دیگری هم در زمان امام باقر(ع) و امام صادق(ع) تشکیل شد که این به دلیل فضای باز موقتی بود که در زمان این بزرگواران ایجاد شد.

این مرجع تقلید اضافه کردند: این دو امام همام در مدینه، حوزه علمیه تشکیل دادند که شاگردان بزرگی هم در آن پرورش یافتند.

* فرزند حوزه علمیه قم هستیم

حضرت آیت الله سبحانی در ادامه تاریخ حوزه های علمیه دیگر و فراز و فرود آن ها را بیان کرده و تصریح کردند: حوزه علمیه قم که ما فرزند آن هستیم، به دست آیت الله العظمی حائری در فروردین 1341 قمری تأسیس شد.

این مرجع تقلید ادامه دادند: در عین حالی که احترام همه حوزه ها را داریم، اما غیر از حوزه علمیه نجف توجه همه حوزه های علمیه شیعه به حوزه علمیه قم است.

این مرجع تقلید گفتند: امروز باید حتما برنامه های مناسبی را برای اداره حوزه طراحی کرد و کسی منکر آن نیست.

حضرت آیت الله سبحانی با بیان این که در عین حال شرط و جوهری داریم، گفتند: شرط قابل تغییر است و جوهر قابل تغییر نیست.

* پیشنهادی به اساتید

این مرجع تقلید افزودند: پیشنهاد می کنم که هر کدام از اساتید  ده نفر از شاگردان با استعداد خود را انتخاب کنند و با آن ها خارج از کلاس درس، کار علمی کنند تا آنان به معنای واقعی پرورش یابند؛ البته باید به گونه ای باشد که بقیه شاگردان بر نخورد.

حضرت آیت الله سبحانی گفتند: اگر استادی درس خود را بدهد و بعد ساعتش را نگاه کند و برود و دیگر هیچ بحث و خبری از اساتید و شاگرد نباشد، این مطلوب حوزه نیست.

ایشان خاطرنشان ساختند: این که حضور و غیابی در درس های حوزه نباشد، درست نیست، اما راهکار آن این است که از نظرات بزرگان استفاده شود.

* استعدادیابی طلاب

وی در ادامه اظهار داشت: باید طلاب را از نظر استعداد بسنجیم و بخشی را که می توانند با مردم بجوشند و کارهای تبلیغی مانند منبر رفتن و ... را انجام دهند، تقویت کنیم.

حضرت آیت الله سبحانی افزودند: اگر مدیریت حوزه علمیه با شجاعتی که دارد این کار را انجام دهد آثار و ثمرات آن را شاهد خواهیم بود.

* اساتید در قم نمانند

ایشان، در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که باید اساتید سطح عالی فقط در قم نمانند، گفتند: حوزه بناب حوزه نمونه‌ای است، اما از نظر استاد رسائل مکاسب و ... نیازمند است و باید برای آن کاری کرد.

این مرجع تقلید همچنین با بیان این که تامین مسکن طلاب امر شایسته‌ای است، اما به نکاتی توجه شود، گفتند: ما باید مسکن طلاب را تأمین کنیم، اما نباید تملیک باشد؛ چرا که در این صورت طلبه دیگر از قم تکان نمی خورد.

* طلاب هجرت کنند

حضرت آیت الله سبحانی در پایان با بیان این که نباید طلبه مادام العمر در حوزه باشد، گفتند: باید وقتی طلبه به حدی می رسد که می تواند حوزه های علمیه دیگر شهرها و مردمان نقاط مختلف را ارشاد کند، از قم هجرت کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha